İlçe Jandarma Ekibinden Trafik Eğitimi

İlçe Jandarma Ekibinden Trafik Eğitimi

Altınözü İlçe Jandarma Trafik Ekipleri tarafından öğrencilerimize trafik eğitimi verildi. 

23.12.2022 108

Gündelik hayatımızın akışını belirleyen trafik gibi önemli bir konuda, öğrencilerin güven duygusunun arttırılmasını sağlamak, trafik ve çevre bilgilerini geliştirmek hedeflerimiz arasındadır. Verilen trafik ve devamı niteliğinde olan ilkyardım eğitimleriyle öğrencilerin trafikte görev/sorumluluk duygularının gelişmesine katkı sağlanmakta ve olumlu tutum/davranışlar kazandırılmaktadır.

İnsanlar doğuştan ya da hastalık, kaza ve afetler sonucunda engelli olabilmektedir ve trafikte birtakım sorunlarla karşılaşabilmektedir. Engellilerin de herkes ile eşit hak ve olanaklara sahip olmaları, günlük yaşamlarını sürdürürken bağımsız ve özgür olabilecekleri koşullara kavuşabilmeleri için özel gereksinimli bireylere ( görme, işitme, zihinsel engelli) göre tasarlanmış eğitim sınıfı ve materyalleri ile özel eğitim öğretmenleri tarafından bağımsız yaşam (oryantasyon=uyum ve mobilite=hareket) eğitimi verilmektedir. Amacımız, engelli bireyin trafikte kimseye muhtaç olmadan desteksiz bir yaşam sürmesi ve sosyal hayata katılabilmesidir.

Bu amaçlar doğrultusunda öğrencilerimizi Trafik eğitimi konusunda daha bilinçli hale getirmek için Altınözü İlçe Jandarma Trafik Ekibi tarafından okulumuz Anasınıfı öğrencileri, 1-2/A sınıfı öğrencileri ve 3-4/A sınıfı öğrencilerine trafik eğitimi verildi.

23-12-202223-12-202223-12-202223-12-2022